Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Po požáru na autovrakovišti mají dva muži popáleniny, jeden z nich navrtal nádrž

Dva muži byli dnes zraněni při požáru, který vznikl při ekologické likvidaci autovraků v areálu bývalé Kolory v Semilech - Podmoklicích. Čtyřiačtyřicetiletý byl s vážnými popáleninami letecky transportován do pražských Vinohrad. Druhý, dvacetiletý muž utrpěl při požáru lehké zranění.

Starší z mužů má podle něj popáleniny na 30 až 40 procentech těla, při převozu do nemocnice byl ale při vědomí. Dvacetiletého muže převezli záchranáři na chirurgickou ambulanci nemocnice v Jilemnici.

Požár vznikl na autovrakovišti zhruba ve 13:00. "Poté, co měl provrtat čtyřiačtyřicetiletý muž vrtačkou nádrž vraku, došlo ke vznícení zbytkových pohonných hmot v ní," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Hasiči požár likvidovat nemuseli. "Podařilo se ho uhasit ještě před naším příjezdem za pomoci přenosných hasičských přístrojů," řekla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Okolnosti vzniku požáru šetří kriminalisté. "Policisté budou zjišťovat, zda někdo při likvidování vraku nezanedbal nějakou důležitou povinnost související s výkonem této činnosti. Právní kvalifikaci policisté určí až po zadokumentování potřebných podkladů," dodala Baláková.

Autoři | Foto Bezedný Frank

Štítky Semily, požár, autovrakoviště, popáleniny, popálenina, Vinohrady, Podmoklice, Masarykova městská nemocnice v Jilemnici

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po požáru na autovrakovišti mají dva muži popáleniny, jeden z nich navrtal nádrž  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.