Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Silný noční vichr lámal stromy. Hasiči vyjížděli k dvaceti případům

Jen od půlnoci do osmi hodin ráno vyjížděli hasiči k dvaceti popadaným stromům po celém kraji. Jeden z nich spadl třeba nedaleko chrastavského autobusáku, další dva stromy zase spadly na dráty elektrického vedení.

První výjezdy byly v Jablonném a Chrastavě. „Pár minut po půlnoci vyráželi hasiči s motorovými pilami do Jablonného v Podještědí, téměř ve stejnou dobu jeli odstraňovat spadlý strom u autobusového nádraží v Chrastavě i tamní dobrovolní hasiči,“ popsala mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

Na Jablonecku byli hasiči voláni do Maršovic, Desné, Janova nad Nisou, Horní Černé Studnice či do ulice Vrkoslavická v Jablonci nad Nisou.

Na Českolipsku spadl strom i ve dvou případech na dráty elektrického vedení, a to v Novém Boru a Libchavě. „Strom na komunikaci zabránil pokračovat v cestě po šesté hodině ranní autobusu v Brništi,“ dodala mluvčí.

Na Liberecku zasahovali hasiči v Liberci v Horské ulici nebo v Novině.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Vítr, hasiči, Liberec, Chrastava, Jablonné, strom, Jablonné v Podještědí, okres Jablonec nad Nisou, Maršovice, Lužická Nisa, Horní Černá Studnice, Jablonec nad Nisou, okres Česká Lípa, Nový Bor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Silný noční vichr lámal stromy. Hasiči vyjížděli k dvaceti případům  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.