Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Účetní zpronevěřil půl milionu, řešil tak svou tíživou situaci

Dohromady více než 500 tisíc korun převedl z účtů téměř třiceti osob na svůj účet a účty rodinných příslušníků šestapadesátiletý zaměstnanec jedné z libereckých firem. Účetní tak řešil zoufalou životní situaci. Teď mu za zpronevěru hrozí až osm let za mřížemi.

Podobným způsobem si referent ekonomického úseku firmy z Liberce přilepšoval od půlky roku 2015. Využíval totiž toho, že má přístup k účtům některých klientů.

„Vlivem tíživé osobní situace využil této možnosti a nejprve po malých částkách a v ojedinělých případech, začal si přeposílat peníze klientů na své účty. Zřejmě se u účetního prohloubila obtížná finanční situace, neboť se převáděné částky začaly zvyšovat a převody byly stále častější,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Nejvyšší částka, kterou jednorázově převedl, se pohybovala kolem 100 tisíc korun. V několika případech účetní převedl peníze i na účty svých rodinných příslušníků, ze kterých posléze peníze opět přeposílal jinam. O toku peněz na svých účtech tak neměli rodinní příslušníci žádné informace. Penězi muž splácel své pohledávky.

„Jakmile se zaměstnavatel dozvěděl o neoprávněných peněžních převodech, okamžitě se obrátila na policii, která začala machinace vyšetřovat,“ dodal Robovský. Podle něho teď účetnímu hrozí za zpronevěru až osm let za mřížemi.

Foto pixabay.com

Štítky Liberec, policie, podvod, účetní zpronevěra, účet, peníze, rodina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Účetní zpronevěřil půl milionu, řešil tak svou tíživou situaci  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.