Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Muž podal trestní oznámení na manželku. Měla mu tajně číst jeho emaily

Až jeden rok vězení hrozí čtyřiatřicetileté ženě z Českolipska. Za co? Měla se nabourat do emailové schránky manžela a číst mu jeho emaily. A právě její stejně starý muž na ni trestní oznámení podal. Policisté varují, že čtení emailů i sms zpráv je trestné.

„Žena si měla podle jeho výpovědi zjistit přístupové heslo do jeho emailové schránky, vstoupit do ní a kontrolovat mu poštu,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková.

Případ teď vyšetřují policisté a pokud by se manželovo podezření potvrdilo, hrozí jí až jeden rok ve vězení. „Zodpovídala by se žena z přečinu neoprávněného přístupu k počítačovému systému a nosiči informací a také z opatření a přechovávání přístupového zařízení a hesla k počítačovému systému a jiných takových dat,“ vysvětlila mluvčí.

Podle ní povědomí o tomto paragrafu ní příliš vysoké. „Stejně překvapené by zřejmě byly i ve chvíli, kdyby na ně manžel podal trestní oznámení za to, že si přečetly sms zprávu v jeho mobilním telefonu, aniž by on k tomu dal předem svůj souhlas,“ řekla Baláková.

Ale to může být ještě horší. „Pokud by policisté někomu prokázali takové jednání, nevyhnul by se trestnímu stíhání pro přečin porušení tajemství dopravovaných zpráv. Za něj hrozí pachateli dokonce dva roky odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Email, trestní oznámení, policie, okres Česká Lípa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž podal trestní oznámení na manželku. Měla mu tajně číst jeho emaily  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.