Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Roční dítě se opařilo vodou z rychlovarné konvice, vrtulník ho transportoval do nemocnice

Záchranářský vrtulník zasahoval o víkendu v Harrachově, kde se v sobotu večer opařilo horkou vodou roční dítě v hotelu Sklář. Horská služba na místě zasahovala společně se záchrannou službou.

„Vlastně jsme krom hlášení, že dítě je opařené, jiné informace v tu chvíli neměli. Jen to, že k nehodě směřuje i sanitka rychlé zdravotnické pomoci a vůz s lékařem,“ uvedl k okolnostem záchranné akce Petr Hakl, zasahující člen Horské služby Krkonoše.

Záchranáři byli po příjezdu nasměrováni do šestého patra, kde bylo dítě s rodiči v jednom z pokojů. „Při vyšetření jsme zjistili, že opařením horkou vodou nejspíš z rychlovarné konvice je zasažena levá paže, hrudník a dolní končetina. Použili jsme tedy ihned speciální chladivý gel v polštářcích na zmírnění bolesti,“ popsal záchranu Petr Hakl a dodal: „Poté nás dispečink 155 informoval o letu vrtulníku Policie ČR. Byli jsme požádáni, abychom připravili a nasvítili heliport u naší harrachovské stanice,“ doplnil Petr Hakl.

Po hladkém přistání bylo poraněné dítě předáno lékařce ve vrtulníku a v půl jedenácté večer vrtulník odletěl na Popáleninové centrum Fakultní nemocnice Praha-Vinohrady.

Foto Horská služba

Štítky Harrachov, popáleniny, dítě, ZZSLK, horská služba, vrtulník, Fakultní nemocnice Praha-Vinohrady, Policie České republiky, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roční dítě se opařilo vodou z rychlovarné konvice, vrtulník ho transportoval do nemocnice  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.