Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Odmítla sex, znásilnil ji a pokusil se ji zabít.Teď mu hrozí až 20 let vězení

Krajský soud v Liberci se dnes začal zabývat případem čtyřiapadesátiletého Jozefa Gini, který podle obžaloby loni v Jablonci nad Nisou znásilnil a poté se pokusil zabít čtyřicetiletou ženu. Hrozí mu 15 až 20 let vězení. Obžalovaný dnes u soudu vinu popřel, líčení bude pokračovat v září.

Vazebně stíhaný Giňa v soudní síni uvedl, že se s ženou znal asi rok. Podle obžaloby spolu loni 2. září navečer popíjeli alkohol na lavičce u Penny Marketu a poté po ní měl chtít Giňa sex. Když odmítla, stáhl ji kalhoty a pod mostem u potoka v ulici Ivana Olbrachta znásilnil. Následně, aby zakryl svůj čin, se jí měl podle spisu pokusit zabít. Seděl ji na zádech, držel hlavu pod vodou v potoce a zároveň ji škrtit.

"Skutek nebyl dokonán podle obžaloby jenom proto, že na místo přicházela jiná osoba a obžalovaný byl vyrušen a z místa činu utekl," uvedl státní zástupce Radim Kadlček. Žena měla po napadení zlomený kotník od kamene, kterým ji útočník udeřil.

Výpověď Gini dnes u soudu byla rozporuplná a zmatená. Měl i problém porozumět položeným otázkám, jeho intelektové schopnosti jsou podle soudkyně Evy Drahotové na velmi nízké úrovni. Obžalovaný navíc velmi špatně artikuloval a nebylo takřka možné porozumět tomu, co říká. Do protokolu musela soudkyně proto jeho vyjádření tlumočit. "Neměla jsem takový případ, že by nebylo obžalovanému rozumět," řekla Drahotová po jednání novinářům.

Podle státního zástupce byl duševní stav Gini zkoumán, konkrétnější ale zatím nemohl být. "Výslechy znalců nás v rámci dokazování teprve čekají, takže bych nerad předjímal. Nicméně je zřejmě, že obžalovaný má potíže s artikulací, potíže s porozuměním otázek a určité vyjadřovací problémy," dodal. Za znásilnění byl Giňa už v minulosti odsouzen, dopustil se také loupeže a další majetkové trestné činnosti.

Autoři | Foto By FandaCZ (Own work) [CC BY-SA 3.0 (http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons

Štítky Liberec, soud, Jablonec nad Nisou, Penny Market, znásilnění, Krajský soud v Liberci, Eva Drahotová, Jozef Giňa, Ivan Olbracht, věznice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Odmítla sex, znásilnil ji a pokusil se ji zabít.Teď mu hrozí až 20 let vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.