Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na Fügnerku dohlíží nová mobilní kamera s vlastním zdrojem energie

Městská policie do blízkosti terminálu ve Fügnerově ulici umístila jednu ze svých mobilních kamer. Účelem je podle městské policie posílení dohledu v místě, kde je velká koncentrace osob a tedy i možného protiprávního jednání.

„Lokalitu sice pravidelně prochází hlídky strážníků, ale jejich počet je omezený a nemohou zde být neustále. Mobilní kamera je umístěna tak, aby měla dohled na prostranství pod hodinami na nástupištích a místo takzvaných želviček,“ shrnula mluvčí městské policie Daniela Bušková.

Mobilní kamerový systém mají strážníci k dispozici od začátku roku, kdy nakoupili tři takové kamery z dotace ministerstva vnitra. Kamery využijí také na místech, kam nedohlédne městský kamerový systém nebo na jednorázových akcích, ať už sportovních nebo jiných hromadných.

„Zařízení je unikátní v tom, že pracuje s vlastním zdrojem energie a umožňuje strážníkům okamžitě instalovat dohledový bod nezávisle na připojení k elektrické síti. Přemístění kamery je poměrně snadné a není třeba objednávat montáž u odborné firmy,“ dodala Bušková.

Strážníci tak mohou reagovat na bezpečnostní situaci. Má se v blízkosti školy pohybovat někdo, kdo láká děti do auta? Namíří se tam kamera. Chodí někdo pravidelně házet vajíčka na fasádu domu (o tomto případu jsme psali tady)? Kamera ho odhalí.

Foto MP Liberec

Štítky Liberec, městská policie, mobilní kamera, kamera, Fugnerova, terminál MHD, videokamera, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Fügnerku dohlíží nová mobilní kamera s vlastním zdrojem energie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.