Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie rozdala v souvislosti s festivalem Benátská! pokuty za 35 tisíc korun

Policie řešila letos v souvislosti s hudebním festivalem Benátská hlavně přestupky proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu. Přes 80 řidičů zaplatilo na pokutách bezmála 35 tisíc korun. Dva muži řídili vozidlo i přesto, že byli pod vlivem drog, další řidič měl v dechu přes jedno promile alkoholu. Všichni byli obviněni z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Jubilejní pětadvacátý ročník festivalu se nesl v poklidném duchu. "Policisté nemuseli řešit žádné závažné delikty či kriminální činy. Doposud nebylo zjištěno ani oznámeno žádné vykradené či odcizené vozidlo. V jednom případě byla oznámena krádež stanu, která je s ohledem na způsobenou škodu řešena jako přestupek proti majetku," uvedla policejní mluvčí Vlasta Suchánková. Několik lidí podle ní oznámilo ztrátu dokladů.

Od čtvrtka do dnešního rána zkontrolovali podle Suchánkové policisté přes 300 lidí a téměř dvě stě vozidel. "Jeden z kontrolovaných řidičů přijel na festival i přesto, že měl platný zákaz řízení motorových vozidel, další nikdy řidičské oprávnění nevlastnil," dodala.

Na letošní ročník festivalu Benátská! nejspíš dlouho nezapomene oblíbená kapela Wohnout. Jejich dodávka havarovala ve čtvrtek večer v Hodkovické ulici poblíž veseckého areálu, kde koncertovali. Jejich vůz se střetl s autobusem. Nehoda se naštěstí obešla bez vážnějších poranění. "Nehodu podle všeho zavinil řidič dodávkového vozu, který vyjížděl z vedlejší silnice na hlavní a nedal přednost autobusu,"  řekla mluvčí policie. O nehodě jsme informovali ZDE.

Po dobu Benátské! se na bezpečnostních opatřeních vystřídalo zhruba 200 policistů v uniformě i kriminalistů. K dispozici byl podle Suchánkové po celé tři dny i monitorovací vůz a velitelsko-štábní vozidlo, kde policisté přijímali oznámení a také tam bylo možné dělat orientační dechové zkoušky. "Několik desítek návštěvníků festivalu využilo před svým odjezdem i možnost provedení preventivní dechové zkoušky, zda mohou v klidu zasednout za volant a odjet," dodala Suchánková.

Štítky Benátská, Liberec, Vesec, festival, hudba, Wohnout, nehoda, policie, pokuta, Vlasta Suchánková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie rozdala v souvislosti s festivalem Benátská! pokuty za 35 tisíc korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.