Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Opilý řidič způsobil nehodu, při které zranil dalšího člověka. Od svého auta utekl

Až pět let ve vězení hrozí řidiči, který v sobotu večer způsobil nehodu na Českodubsku. Mezi Českým Dubem a Bílou přejel do protisměru a střetl se svým Renaultem s protijedoucím vozidlem Kia. Na tom by nebylo nic divného, kdyby z místa nehody neutekl. Ve druhém voze zůstal poraněný řidič.

„Zraněného řidiče převezlo vozidlo Zdravotnické záchranné služby na ošetření do Krajské nemocnice Liberec, kde jej policisté podrobili orientační dechové zkoušce na alkohol s výsledkem negativním,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

To se ale nedá říci o řidič, který z místa utekl. Toho policisté po krátké chvíli vypátrali a poté, co ho podrobili dechové zkoušce, jim bylo jasné, proč utekl. „Naměřená hodnota činila přes 1,5 promile. Ani opakovaná zkouška nedopadla o moc lépe. Policisté řidiči zakázali další jízdu,“ uzavřela Šrýtrová. Podle ní se řidič před policisty skrýval v centru Českého Dubu.

Škoda, kterou způsobil, je předběžně vyčíslena na 130 tisíc korun. Za ohrožení pod vlivem návykové látky, ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku hrozí řidiči až pět let za mřížemi.

Foto Policie ČR

Štítky Český Dub, nehoda, policie, alkohol, Renault, Kia, Krajská nemocnice Liberec, havárie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič způsobil nehodu, při které zranil dalšího člověka. Od svého auta utekl  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.