Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Dívka uvízla v bažině, najít ji museli až policisté. Pomohlo jim hlasité odpočítávání

Náročnou noc zažili policisté v noci ze soboty na neděli. Před půl čtvrtou ráno je kontaktovala zoufalá devatenáctiletá dívka, která se ztratila v bažinách mezi dvěma plážemi ve Starých Splavech. Původně měla v úmyslu přejít z pláže na Borném na hlavní pláž. Tam ale nedošla a vysílenou ji museli zachránit až policisté.

„Vyrazila tam zhruba kolem druhé hodiny ranní. Namísto koupání ale zůstala uvězněná v mokřinách. Když se rozhodla požádat mobilním telefonem o pomoc policisty, měla posledních dvanáct procent baterie. Z toho důvodu s ní policisté brzy ztratili spojení,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Do lokality, kterou přibližně popsala, vyrazilo hned několik policejních hlídek, ale najít ji nebylo vůbec snadné. Někteří z policistů se museli brodit rákosovými mokřinami stovky metrů než pod nohama ucítili zase pevnou zem. A podobně na tom byla i pohřešovaná žena. „Policisté se orientovali podle toho, ze kterého směru vycházelo její volání o pomoc. Aby nepřišli alespoň o toto spojení, domluvili se s ní, že bude nahlas odpočítávat,“ doplnila mluvčí.

Dívku našli až ve 4:45 v bažinách v lokalitě Borný. „Byla na pokraji fyzických i psychických sil a jevila známky podchlazení. Z uvedeného důvodu si ji převzali do péče zdravotníci zdravotnické záchranné služby, kteří ji sanitou převezli do českolipské nemocnice,“ uzavřela Baláková.

Ostatní návštěvníci Máchova kraje by se měli z její zkušenosti poučit a nepodnikat v bažinatém lesním terénu v okolí jezera žádné noční romantické procházky.

Foto pixabay.com

Štítky Staré Splavy, pláž, bažina, pátrání, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dívka uvízla v bažině, najít ji museli až policisté. Pomohlo jim hlasité odpočítávání  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.