Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Dvojice zlodějů vykrádala zahradní chatky. Ukradli travní semena, sazenice i meč a vojenský bajonet

Zloději ve věku 24 a 28 let řádili v zahradnické kolonii v Českém Dubu. Během pár dní dokázali vykrást čtyři chatky. Lup si nosili k lesu, kde ho schovávali pod rybářskou plachtu. Ale nijak nezbohatli, policisté totiž schované věci našli dřív, než je stihli prodat.

V chatkách brali různé věci, od drobností, po cennější věci jako je elektrické nebo ruční nářadí, zahradní elektrické i ruční nářadí, ale také alkohol a potraviny nebo mycí prostředky, grilovací rošt nebo benzínové čerpadlo.

„V jednom případě je zaujala i dětská kruhová houpačka a nepohrdli i travními semeny a sáčky různých zahradních semen a také sazenicemi. Jeden z majitelů dokonce přišel o meč a vojenský bajonet,“ řekla mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Nakradené věci si pak nosili k nedalekému lesu a tam je schovávali pod rybářskou plachtu.

„Pro věci se později již však nevrátili. Širším ohledáním místa chatek, kde k vloupání došlo, skutečně policisté odcizené věci našli ukryté na okraji lesa a ty mohly být navráceny zpět jejich majitelům,“ dodala mluvčí.

Krádežemi způsobili škodu kolem sedmi tisíc korun.

Oba dva už přitom byli za krádeže v minulosti odsouzeni. „Kriminalisté proti oběma mladíkům zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro přečin krádeže a porušování domovní svobody spáchané ve spolupachatelství, za které je nyní může soud s ohledem na jejich trestní minulost poslat až na tři roky do vězení,“ uzavřela Šrýtrová.

Autoři | Foto Kemp na Kristýně

Štítky Chatky, Český Dub, les

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice zlodějů vykrádala zahradní chatky. Ukradli travní semena, sazenice i meč a vojenský bajonet  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.