Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na Hamrskách hořel les. Do těžkého terénu muselo speciální vozidlo

Prakticky denně vyjíždějí hasiči v celém kraji k požárům porostů a lesů. V současném horkém a suchém počasí stačí málo a může dojít k požáru. Naposledy hořela v pátek část lesa na Hamrskách u Velkých Hamrů. Jen díky rychlému zásahu se oheň nerozšířil dál.

Celkem pět jednotek zasahovalo u lesního požáru ve špatně přístupném terénu. „Na místě pomohlo hasičům vozidlo CAS 24 Mercedes Unimog JSDHO Tanvald Šumburk, které je díky svému podvozku vhodné pro zásahy v obtížném terénu,“ řekla mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová.

To se dostalo až k požáru i s vodou na hašení. „Z důvodu rychlého zásahu s nasazením této techniky nedošlo k rozšíření požáru a událost se obešla beze škody," uvedl velitel zásahu Karel Bukvic ze stanice Tanvald.

Hasiči varují před neopatrným rozděláváním ohňů nebo kouřením v přírodě. „Ve volné přírodě by lidé neměli za tohoto sucha používat otevřený oheň jako cigarety, zapalovač, zápalky, vařič nebo dělat ohniště,“ řekla Štrauchová.

V lesích je podle ní celoročně zakázáno kouřit. „Špatně uhašená cigareta nebo odhozená sirka spadlá do jehličí či hrabanky může způsobit velký požár,“ dodala.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Velké Hamry, Hamrska, požár, HZS LK, les, terén, Mercedes-Benz, Tanvald, CASA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Hamrskách hořel les. Do těžkého terénu muselo speciální vozidlo  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.