Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

FOTO: Požár mezi Chrastavou a Rynolticemi způsobil žhář. Chtěl, aby se o něj "někdo postaral"

Minulý čtvrtek jsme čtenáře informovali o požáru hromady klestí u silnice mezi Rynolticemi a Chrastavou. Policisté už ví, jak k požáru, při kterém dým zahalil celé okolí, došlo. Úmyslně ho založil čtyřiatřicetiletý muž z Českolipska, který na sebe podle svých slov chtěl upozornit při procházce z Polska.

„Aby na sebe upoutal pozornost, a aby prý o něho bylo nějak postaráno, rozhodl se hromadu klestí podpálit,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Hustý kouř valící se přes rychlostní komunikaci zaměstnal jak čtyři jednotky hasičů, ale také další policejní hlídky, které nejen že pátraly po pachateli, ale také řídily dopravu na silnici. Na místě zasahovali hasiči z Liberce, Hrádku nad Nisou, Chrastavy a Bílého Kostela. Práci usnadňoval hasičům nakladač, který hromadu klestí rozhrabával.  

Zasahující hasiče celou dobu sledoval žhář, který oheň založil. „Policisté, upozorněni několika svědky na osobu paliče, spatřili v podrostu na kraji lesa postavu muže, odpovídajícího popisu. Ten „zíral“ do plamenů a na práci zasahujících hasičů,“ dodal Robovský.

Muž se policistům k zapálení klestí bezprostředně doznal. Po převozu na služebnu skončil v policejní cele. Za poškození cizí věci mu hrozí až rok za mřížemi.

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky Bílý Kostel nad Nisou, požár, klestí, hasiči, žhář, Chrastava, Polsko, okres Česká Lípa, Liberec, Hrádek nad Nisou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Požár mezi Chrastavou a Rynolticemi způsobil žhář. Chtěl, aby se o něj "někdo postaral"  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.