Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý Němec na Kristýně pobodal Čecha. Způsobil mu rozsáhlá poranění a je obviněný z vraždy

Obviněním z pokusu o vraždu skončil incident v kempu na Kristýně v Hrádku nad Nisou. Opilý Němec tam v noci ze soboty na neděli pobodal mladého Čecha. Nyní je ve vazbě a policisté řeší okolnosti případu, podle prvních informací měl zaútočit bez jakéhokoliv důvodu.

„Cizinec naprosto bezdůvodně, bez jakéhokoliv předešlého kontaktu nebo útoku, ať už verbálního či fyzického, napadl ostrým předmětem muže z Hrádku nad Nisou. Způsobil mu rozsáhlá poranění v horní polovině těla, se kterými ho záchranná služba převezla do liberecké nemocnice,“ řekla mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Podle ní je ale mladý muž mimo ohrožení života.

Policisté útočníka zadrželi asi půl hodiny po útoku. „Vzhledem k tomu, že byl zjevně pod vlivem alkoholu, převezli ho nejprve k lékařskému vyšetření, aby lékař posoudil, zda je schopen umístění do policejní cely, kde také následně skončil,“ dodala mluvčí.

A dechová zkouška? Nadýchal bezmála tři promile alkoholu.

Případ řeší liberečtí kriminalisté, kteří už proti cizinci zahájili trestní stíhání za závažný zločin pokusu o vraždu. Vrchní komisař poté podal návrh na jeho vzetí do vazby. „Tu soudce z důvodu, aby se obviněný nevyhýbal trestnímu stíhání, nebo se podobné trestné činnosti nedopustil znovu, akceptoval,“ doplnila Suchánková.

Vyšetřování je ale stále na začátku, probíhá vyslýchání svědků a kriminalisté také zjišťují motiv útoku. „V případě uznání viny před soudem je útočník ohrožen trestní sazbou 10 až 18 let odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Autoři | Foto Dominik Sovoboda

Štítky Kristýna, Policie, Hrádek nad Nisou, Krajská nemocnice Liberec, Němci

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý Němec na Kristýně pobodal Čecha. Způsobil mu rozsáhlá poranění a je obviněný z vraždy  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.