Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Mladík vylákal na svém příteli více než 3 miliony korun. Podle policie je využil na sázení

Liberečtí policisté obvinili z podvodu čtyřiadvacetiletého muže z Bruntálska. Hrozí mu dva až osm let vězení za to, že pod různými falešnými záminkami na svém příteli vylákal za 16 měsíců přes 3,3 milionu korun. Peníze obviněný muž využíval i k sázení.

"Důvěřivý šestapadesátiletý muž zprvu neměl důvod svému příteli nevěřit. Proto, když byl požádán o drobnou finanční výpomoc, neváhal a peníze mladíkovi prostřednictvím bankovního převodu poskytl," uvedl liberecký mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Od srpna 2015 do prosince 2016 mu peníze poskytl ve 190 případech, a to převodem z bankovních účtů, prostřednictvím poštovních poukázek i vydáním hotovosti na základě smluv o zápůjčce. "Jakmile žádosti o půjčky ze strany mladého muže byly čím dál tím častější a začaly se zvyšovat i částky, o které mladík žádal, pojal starší muž podezření, že jeho peníze končí kdesi v nenávratnu. Nejen, že mu půjčky nebyly spláceny, ale i komunikace mezi oběma muži začala váznout," řekl Robovský.

Muž se proto obrátil na policii, která mimo jiné zjistila, že peníze byly částečně poukazovány na bankovní účet, který měl mladík zřízen jako herní u jedné ze sázkových kanceláří. Podle Robovského je proti obviněnému muži vedeno také osm exekučních řízení.

Autoři

Štítky Liberec, peníze podvodník, sázení, peníze, policie, okres Bruntál, půjčka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladík vylákal na svém příteli více než 3 miliony korun. Podle policie je využil na sázení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.