Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Na taneční festival Mácháč budou dohlížet také policisté z Německa

Taneční festival Mácháč 2017, který se v pátek a v sobotu uskuteční na pláži Klůček u Máchova jezera na Českolipsku, budou provázet zvýšená bezpečnostní opatření. Úkolem policistů a celníků bude udržet veřejný pořádek, předcházet krádežím, odhalovat případy držení a distribuce drog a zajistit bezpečnost a plynulost silničního provozu.

Festival Mácháč je největším domácím beach open air festivalem, který patří už čtrnáct let k tradičnímu zakončení taneční sezony. Koná se na pláži v Doksech, kam se vejde až 10 tisíc lidí. Festival je zaměřený na elektronickou taneční hudbu. V areálu je kromě hlavní scény, kde vystupují největší hvězdy, také několik vedlejší pódií. Ve dvoudenním programu se představí více než sto umělců. K hlavním hvězdám toho letošního patří W&W a Sunnery James & Ryan Marciano.

Do bezpečnostních opatření se podle mluvčí policie Ivany Balákové zapojí vedle českolipských policistů i jejich kolegové z Libereckého a Ústeckého kraje, z policejního ředitelství v Drážďanech, a také kriminalisté libereckého krajského toxi týmu a celníci z Libereckého kraje a Drážďan. "Celníci ze Saska s sebou tradičně přivezou mobilní spektrometr, který dokáže s vysokou přesností a rychlostí detekovat stopy po drogách, prekurzorech, ale také například i po výbušninách," doplnila Baláková.

Výsledek testu znají celníci do několika vteřin. "Pokud přístroj přítomnost zakázané látky ve vozidle potvrdí, probíhá další kontrola s nasazením služebního psa vycvičeného na vyhledávání drog. V takovém případě posádky vozidel vydávají drogy celníkům bez zbytečných průtahů dobrovolně, protože už ze zkušenosti vědí, že při takové prohlídce vozidla a zavazadel o svůj kontraband tak jako tak přijdou. Uživatelé i distributoři drog mají proto k celníkům ze Saska velký respekt," řekla Baláková.

Vzhledem k současné situaci v Evropě se podle policejní mluvčí do bezpečnostního opatření zapojí také hlídky se speciální výzbrojí. "Jejich úkolem je rychle a adekvátně zasáhnout při mimořádné situaci. Do jejich výzbroje patří například samopaly," řekla. Motoristé v okolí dějiště festivalu se musí připravit na silniční kontroly a přechodné snížení povolené rychlosti na 30 kilometrů v hodině.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Máchovo jezero, festival Mácháč, Klůček, policie, celní správa, festival, droga, Německo, bezpečnostní opatření, okres Česká Lípa, Drážďany, Liberecký kraj, Sasko, Doksy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na taneční festival Mácháč budou dohlížet také policisté z Německa  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.