Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Extáze, pervitin, marihuana. Policisté řešili na festivalu Mácháč desítky přestupků spojených s držením drog

Dohromady 28 přestupků a 9 přečinů spojených s držením drog hlásili během sobotního dopoledne policisté z okolí Máchova jezera, kde probíhá tradiční festival Finlandia Mácháč 2017. Jedna z kontrolovaných posádek automobilu mířícího do areálu měla u sebe 200 tablet extáze.

Celkem 18 případů držení drog odhalily namátkové silniční kontroly s využitím mobilního spektrometru. Na Doksko ho v rámci přeshraniční spolupráce přivezli celníci ze Saska, kteří vypomáhají českým kolegům. „Jejich největším včerejším úspěchem byl záchyt 200 kusů tablet extáze u jedné z kontrolovaných posádek vozidel. Dalších 10 přestupků řešili policisté na dalších místech,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková v sobotu dopoledne.

Například poněkud kuriózním způsobem na sebe strhla pozornost policistů z poříčního oddělení v areálu kempu Klůček pětatřicetiletá žena z Mostu, která si před nimi začala balit jointa a přihlížení policistů jí bylo víceméně jedno. „Ta si za své jednání "vykoledovala" blokovou pokutu,“ dodala Baláková.

Pokutu, nikoliv v řádu několika stovek, vyfasoval také sedmatřicetiletý muž z Prahy, u kterého policisté odhalili marihuanu, pervitin i extázi. Za to si z Mácháče odvezl pokutu 10 tisíc korun.

„Dalších devět osob, u kterých jsme zadrželi drogy, se bude zodpovídat vzhledem k zajištěnému množství z přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnila mluvčí. 

Co dočinění s muži zákona měli také dva řidiči, u kterých kontrola odhalila přítomnost amfetaminu. Osmapadesátiletý muž a třiačtyřicetiletá žena zase řídili pod vlivem alkoholu.

Foto Policie ČR

Štítky Máchovo jezero, festival Mácháč, Klůček, policie, celní správa, droga, Sasko, Most, Praha, festival

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Extáze, pervitin, marihuana. Policisté řešili na festivalu Mácháč desítky přestupků spojených s držením drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.