Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Policisté ho dopadli za půl hodiny

Třiačtyřicetiletá cyklistka se v pondělí odpoledne poroučela do příkopu. Nebyla to ale její vina, srazil ji tam řidič Toyoty. K incidentu došlo na Záskalí a nejprve se zdálo, že řidič normálně zastaví a cyklistce pomůže, jenže si to hodně rychle rozmyslel a z místa ujel. Zřejmě mu totiž došlo, že s tím, co má v sobě, policisté budou mít velký problém.

Celé to začalo tím, že pětapadesátiletý řidič nedodržel bezpečnou vzdálenost při předjíždějí a zrcátkem ženu srazil z kola. Pak sice z auta vystoupil a na dálku se ženě omlouval, pak ale z místa zmizel.

Jenže to už tu byli lidé z nedalekého domu, kteří si stihli zapsat registrační značku auta a zavolali policisty a záchranáře.

„Policisté obeznámeni operačním střediskem o situaci, zjistili podle registrační značky osobu majitele vozu. Ten odpovídal popisu řidiče, který z místa dopravní nehody ujel,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

A jelikož hodkovická hlídka muže znala, věděla, kam si pro něj zajet. „Po chvilce čekání u mužova současného „bydla“ se hlídka dočkala příjezdu Toyoty. Muž byl vyzván k vystoupení z vozu. Nekladl žádný odpor a k dopravní nehodě se doznal,“ dodal mluvčí.

Podle něj pak bylo jasné, proč od nehody ujel. Dechová zkouška totiž ukázala hodnotu přes 2,3 promile alkoholu.

„Po vystřízlivění sdělili policisté řidiči osobního vozidla Toyota obvinění z přečinů ublížení na zdraví z nedbalosti, ohrožení pod vlivem návykové látky a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, za což mu v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na pět let,“ doplnil Robovský.

Podle něj řidička neutrpěla vážnější zranění.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Nehoda, cyklistka, Toyota, Záskalí, cyklista

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič srazil cyklistku a ujel. Policisté ho dopadli za půl hodiny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.