Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Opilý řidič vytrhl svým autem dva betonové sloupky, ty proletěly stěnou garáže jako projektily

Neuvěřitelně zní průběh nehody, ke které došlo v sobotu brzy ráno v malé vesničně Modlibohov u Českého Dubu. Třiašedesátiletý řidič tam havaroval se svým Fordem do dvou betonových sloupků na okraji silnice. Oba nárazem odmrštil takovou silou, že proletěly stěnou nedaleké garáže. Samotný řidič „zaparkoval“ své auto čumákem ke zdi jednoho z domů.

„Je až s podivem, že se nikomu nic nestalo, nedošlo k újmě na zdraví ani ke ztrátám na životech,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský a dodal: „Na místo přivolaná policejní hlídka provedla u řidiče zaprášeného sypkou směsí vystřelených airbagů dechovou zkoušku. Přístroj vykázal pozitivní hodnotu přes 1 promile alkoholu.“

Řidič tak na místě přišel o řidičský průkaz a další jízda mu po nehodě, při které způsobil škodu 180 tisíc korun, byla zakázána. Navíc mu za ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí až tři roky za mřížemi.

Náraz byl tak silný, že musel v sobotu nad ránem probudit celou vesničku. K nehodě došlo u autobusové zastávky, na přímém úseku silnice. Řidič nejprve narazil do mostku, který jeho auto odmrštil na dva sloupky u silnice a následně na stěnu domu. „Ony dva betonové sloupky po nárazu opustily své stabilní místo na krajnici vozovky a vylétly na bránu plotu nedalekého domu. Brána neodolala a nijak zvlášť nezbrzdila dva, několik desítek kilogramů vážící betonové projektily,“ doplnil mluvčí policie.

Sloupky prorazily nejen bránu, ale také zeď garáže. „Na dvou místech prorazily stěnu garáže a až po té se sesuly na zem. Nyní však garážové zdivo nabralo na setrvačnosti a poškodilo uvnitř zaparkované vozidlo,“ uzavřel Robovský.

Foto Policie ČR

Štítky Český Dub, nehoda, policie, alkohol, Modlibohov, garáž, silnice, dům, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý řidič vytrhl svým autem dva betonové sloupky, ty proletěly stěnou garáže jako projektily  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.