Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

FOTO: Liberecký zámek vzal útokem neznámý vandal. Policie teď pátrá po jeho totožnosti

Téměř dvacetitisícovou škodu způsobil v průběhu srpna neznámý vandal v areálu Libereckého zámku v centru města. V parku před Redernovým křídlem poškodil stojací vázu v hodnotě 8 tisíc korun, kameny rozbil šest plastových krytů venkovních lamp u hlavního schodiště a nezůstal jen u toho. Ve dvou oknech zámku skončily další kameny.

„Škoda na poškozeném vybavení však může být i vyšší, neboť ta bude ještě majitelem upřesněna. Policisté z obvodního oddělení Liberec - Centrum se již případem zabývají. Ve věci již zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci a po neznámém vandalovi či vandalech nyní pátrají,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Policistům také můžou pomoci případní svědci, kteří si mohli mezi 5. a 22. srpnem všimnout čehokoliv podezřelého. Svá svědectví můžou hlásit na linku 158. „Pachateli v případě dopadení hrozí jednoletý trest odnětí svobody,“ uzavřela mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Liberec, Liberecký zámek, vandal, policie, zámek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Liberecký zámek vzal útokem neznámý vandal. Policie teď pátrá po jeho totožnosti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.