Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Muž zapomněl na střeše auta kasírku s desítkami tisíc korun, poctivá nálezkyně je vrátila

Jak byste se zachovali, kdybyste našli na ulici desítky tisíc korun? Ačkoliv by mělo být samozřejmostí vrácení peněz majiteli nebo předání například městské policii, ne každý by to asi udělal. Podobnou situaci před nedávnem zažila paní Anděla Jirásková, která pracuje v České Lípě jako asistentka prevence kriminality. Desítky tisíc nalezených na zemi odevzdala kolegům z městské policie.

Nepříjemná situace potkala před nedávnem muže z České Lípy, který svou kasírku s tučnou hotovostí nechal na střeše auta. Přesto všechno měl štěstí v neštěstí. Za vozem, z něhož nejprve odlétla peněženka, pak i jednotlivé bankovky, jela rodina Jiráskových. „Bylo to jako ve filmu, vzduchem létaly peníze,“ popisuje Anděla Jirásková. „Zastavili jsme a začali sbírat, co se rozletělo,“ pokračuje s tím, že se i lidé z dalších aut jim pomáhaly posbírat bankovky.

Poctivá nálezkyně bez váhání peníze předala svým kolegům, kteří kontaktovali majitele kasírky. Ten si hotovost u strážníků českolipské městské policie vyzvedl a popsal jim celou nešťastnou situaci. „Upřesnil, že byli s autem na benzínce, on si vzal peněženku i s tržbou, jenže ji položil na střechu. Šel dovnitř a kamarád mezi tím s autem i penězi odjel. On sám se po peněžence začal shánět ve chvíli, kdy zjistil, že nemá čím zaplatit. Díky rychlé reakci rodiny Jiráskových se brzy dočkal navrácení svého majetku,“ shrnula mluvčí městské policie Eva Vlastníková. Ta má podobných případů v paměti více.

Například v červenci letošního roku se odehrála podobná příhoda a také s dobrým koncem. Na služebnu městské policie přišel oznámit sedmapadesátiletý muž, že mu někdo ukradl peněženku. „Upřesnil, že v ní měl doklady, asi 1 500 korun a platební kartu. Peněženku odložil u pokladny prodejny s potravinami, pak se na chvíli otočil a portmonka byla pryč,“ doplnila mluvčí českolipských strážníků. O dvě hodiny později muž oznámil, že své doklady nalezl. V roztržitosti totiž odložil peněženku nikoliv v prodejně, ale až venku na střechu svého auta. Tam ji také zapomněl a odjel. Portmonka spadla na zem, kde ji našla poctivá nálezkyně a odevzdala ji na nedalekém oddělení policie.

Foto MP Česká Lípa

Štítky Česká Lípa, městská policie, peníze, ztráta, Eva Vlastníková, obecní policie, střecha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž zapomněl na střeše auta kasírku s desítkami tisíc korun, poctivá nálezkyně je vrátila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.