Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

FOTO: Dvě nehody uzavřely silnici u Lvové. Vrtulník nemohl vzlétnout, bourali i hasiči

Nechvalně známé zatáčky u Lvové včera navečer připsaly dvě nehody během několika minut. Nejprve se asi v 18:30 srazila dvě auta a o pár minut později při cestě k nehodě bourali i hasiči, do kterých u pumpy v Rynolticích narazilo další auto. Celkem se zranilo osm lidí, dva vážně. Zásah komplikoval i fakt, že na místo nemohl letět vrtulník.

Kvůli počtu zraněných se tak na místo vydalo osm záchranářských posádek, včetně lékaře a záchranáře z vrtulníku, kteří se k nehodě přemístili po zemi. „Na místě jsme ošetřili osm lidí, dva se středně těžkým poraněním, šest s lehkým zraněním,“ řekl mluvčí záchranky Michael Georgiev.

Podle něj všichni pacienti skončili v okolních nemocnicích v České Lípě, Liberci a Jablonci.

Vše začalo tím, že řidič Opelu Zafira jel v esíčku příliš rychle a na mokru dostal smyk. Přejel do protisměru a narazil do WV Transporteru. Oba řidiči utrpěli vážná zranění.

Kvůli této nehodě se na silnici začaly tvořit kolony. A druhá nehoda na sebe nenechala dlouho čekat. „Řidička s vozidlem Renault Megan Scénic na rovném úseku silnice nedbala zvýšené opatrnosti a při otáčení ohrozila řidiče s vozidlem dobrovolných hasičů, který se zapnutým výstražným, světelným a zvukovým znamení objížděl kolonu stojících vozidel. Při následném střetu došlo ke zranění všech pěti cestujících v osobním voze," popsala mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Ke zranění hasičů na místě události nedošlo. „Je nám opravdu líto, že k dopravní nehodě došlo. Věříme v brzké uzdravení všech členů posádky z havarovaného vozidla“, řekl Jaromír Mottl, velitel hrádeckých hasičů.

Silnice byla během zásahu zcela až do půl desáté zcela uzavřena, vyšetřování nehod pak provoz na silnici číslo 13 i nadále komplikovalo.

Autoři | Foto Hasiči Jablonné v Podještědí

Štítky nehoda, Rynoltice, Lvová, HZS LK, ZZS LK, havárie, silnice, úraz, Renault, Liberec, Česká Lípa, Jablonec, Opel Zafira

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Dvě nehody uzavřely silnici u Lvové. Vrtulník nemohl vzlétnout, bourali i hasiči  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.