Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jak se dostat v noci z klubu domů? Mladý muž ukradl malý bagr a jel s ním Libercem

Je noc, autobusy nejezdí, na taxíka nemáte, navíc prší a domů je to daleko. Co teď? Hodně originálně to vyřešil sedmadvacetiletý mladík z Liberce. Ten totiž při návratu z návštěvy klubu zahlédl malý bagr, takzvaný bobík, a tak ho nenapadlo nic lepšího, než ho ukrást a přiblížit se s ním k domovu.

Je jasné, že normální smrtelník by s takovým vozítkem ujet neuměl, tenhle muž ale má praxi ze stavební firmy, nejtěžší tak pro něj bylo se dostat dovnitř a pak už si to sunul Libercem.

„V ranních hodinách na cyklostezce vedoucí nedaleko obytných domů vzbudil burácející Bobcat jen pramalou pozornost. Zkratkou se stroj dostal na světelnou křižovatku, a po té k benzinové čerpací stanici,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

Podle něj chtěl mladík do bagru natankovat, jenže pak si uvědomil, že nemá peníze, a tak ho tam nechal, hned vedle mycí linky a vydal se ke kamarádovi, u kterého měl domluvený nocleh.

Jenže u pumpy celý proces zaznamenala kamera, která pak policistům v dopadení pachatele pomohla.

Ráno se rozjela pátrací akce, protože pracovník firmy po příchodu do práce bobíka nenašel. Díky tomu, že třítunový bagr nejde jen tak přehlédnout, už brzy ráno byl na světě.

Pak se rozjelo pátrání po nočním řidiči a to bylo úspěšné. „Téměř týden od „spanilé jízdy“, sdělili kriminalisté muži z Liberce obvinění ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť mu byl mimo jiné vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Tomu tak v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody až na dvě léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto MP Liberec

Štítky Bobcat, bagr, krádež, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak se dostat v noci z klubu domů? Mladý muž ukradl malý bagr a jel s ním Libercem  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.