Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Cizinci přepadli a okradli v centru Liberce dva muže. Policie je brzy dopadla

Přímo v centru města došlo minulý čtvrtek k loupeži. Dva muže tam přepadli dva cizinci a okradli je o peníze a mobilní telefony. Oba přepadení tak mají za sebou nepříjemný zážitek. Alespoň trochu jim může zvednout náladu fakt, že policisté oba cizince jen chvíli po přepadení zadrželi. Těm nyní hrozí až deset let vězení.

Oba muži seděli v centru a normálně se bavili. V tom k nim bez jakéhokoliv varování přistoupili dva cizinci.

„Se slovy, že chtějí peníze, začal starší z nich, prohledávat nedaleko odložený batoh 61letého muže. Z batohu odcizil nabíječku mobilního telefonu a finanční hotovost. Poté přistoupil k lavičce, kde muži seděli a odkud celou věc se strachem udiveně pozorovali. Starší z cizinců začal prohledávat kapsy oděvu 61letého muže. Muž se nezmohl na nic. Přišel tak o další hotovost,“ popsal mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský.

To ale nebylo vše, oba zloději se teď zaměřili na druhého z mužů. „Ten je upozornil na to, že u sebe nic nemá. Vstal, avšak to už jej zezadu uchopil druhý z cizinců, znemožnil mu jakýkoliv pohyb, čehož využil první z cizinců a z kapsy mu odcizil mobilní telefon. Oba muži cizí státní příslušnosti pak z místa utekli do centra města,“ dodal mluvčí.

Přepadení okamžitě volali na tísňovou linku a rozběhlo se pátrání. A úspěšné. Oba cizince se hlídce podařilo zadržet během několika minut.

„Policejní komisař sdělil v těchto dnech oběma cizincům obvinění ze spáchání přečinu krádež a zločinu loupež, za což jim v případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody na dvě léta až deset let,“ dodal mluvčí.

Autoři | Foto

Štítky Přepadení, Liberec, cizinci, mobilní telefon

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinci přepadli a okradli v centru Liberce dva muže. Policie je brzy dopadla  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.