Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Požár v Lomnici zaměstnal hasiče ze tří krajů, místní už můžou bez obav větrat

Obyvatelé Lomnice nad Popelkou opět mohou bez obav větrat. Rozsáhlý požár haly v provozovně firmy Severočeské komunální služby se podařilo uhasit v noci na dnešek. Až do večera ale na místo bude dohlížet místní dobrovolná jednotka. Nebezpečné látky v ovzduší hasiči nezjistili, čeká se ještě na výsledky rozborů vody z nedalekého potoka.

„Monitoring ovzduší ukázal normální hodnoty a pro občany Lomnice nad Popelkou a občany okolních obcí neplatí v tuto chvíli žádná omezení,“ potvrdila mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Na základě dosud provedeného šetření kriminalisté nemohou vyloučit ani jednu z vyšetřovacích verzí - nedbalost, cizí zavinění ani případné samovznícení odpadu. Policie událost šetří pro podezření z trestného činu poškození cizí věci.

Hasičům byl požár nahlášen v neděli v 19:20. Zasáhl plechovou halu, ve které byly v tisícilitrových nádržích skladovány oleje. Požár se podařilo uhasit zhruba za čtyři hodiny. „Zasahovalo 80 hasičů, kteří likvidovali požár 40 metrů krychlových olejů, deseti metrů krychlových barev a tří metrů krychlových rozpouštědel,“ dodala mluvčí.

Na místě bylo podle ní 15 hasičských jednotek ze tří krajů. K dispozici měli 19 cisteren a dvě velkoobjemové cisterny s pěnidlem. Nebezpečné látky při požáru do ovzduší zřejmě neunikly. „Chemická laboratoř hasičů provedla monitoring ovzduší a naměřené hodnoty jsou v normálu. Tedy bez nálezu,“ doplnila Bílková. Hasiči odebrali i vzorky vody z nedalekého potoka. Testy provedou odborníci v laboratoři a výsledky by měly být známy ještě dnes. 

Foto HZSLK

Štítky Lomnice nad Popelkou, požár, sklad, vzduch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Požár v Lomnici zaměstnal hasiče ze tří krajů, místní už můžou bez obav větrat  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.