Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Opilý Rumun se postaral o rozruch v Chrastavě. Naboural dvě auta, nadýchal skoro dvě promile

O pořádný rozruch na sídlišti v Chrastavě se v neděli odpoledne postaral osmadvacetiletý Rumun. Po hádce s přítelkyní, která bydlí v jednom z bytů v panelovém domě, se "lehce ovíněný" rozhodl přeparkovat své auto. Pod vlivem alkoholu ale naboural dva zaparkované vozy a zastavil se až o betonový obrubník.

„Nejprve se snažil vycouvat, neodhadl však dostatečně vzdálenost a naboural do zaparkovaného vozidla Daewoo. To jej nepřimělo přestat. Couval tedy dál a stihl poškodit další zaparkované vozidlo, tentokrát značky Ford. Zřejmě si uvědomil, že se takovými manévry z místa bez poškození dalších vozidel nedostane, pokusil se proto jízdou vpřed vozidlo vyrovnat. Začal tedy popojíždět, avšak naboural do betonového obrubníku,“ potvrdil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

V ten moment už opilý Rumun tušil, že je zle. „Bezvýchodnost situace při zjištění, že ani vpřed cesta nevede, zastavil a zůstal ve voze. V tu chvíli na místo dorazili přivolaní policisté z místního obvodního oddělení,“ dodal Robovský.

Policisté vyzvali řidiče k dechové zkoušce, tu ale muž odmítl. „Jelikož hlídka pojala důvodné podezření, že řidič může být pod vlivem alkoholu, převezla jej do krajské nemocnice v Liberci. Zde se po opakovaném poučení mladý muž dechové zkoušce podrobil. Přístroj vykázal pozitivní hodnotu, téměř dvě promile alkoholu v dechu. Po vyšetření v lékařském zařízení skončil řidič v policejní cele,“ uzavřel mluvčí.

Muž je teď podezřelý ze spáchání ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu v případě odsouzení může hrozit odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta. Celková škoda je vyčíslena na 45 tisíc korun.          

Foto Dominik Svoboda

Štítky Chrastava, alkohol, Ford Motor Company, Daewoo, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý Rumun se postaral o rozruch v Chrastavě. Naboural dvě auta, nadýchal skoro dvě promile  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.