Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sedmaosmdesátiletý senior usedl za volant poté, co se vybodoval. Odhalila ho policie

Železnobrodští policisté se od prázdnin zabývají kuriózním případem, kdy za volantem odhalili sedmaosmdesátiletého seniora, který se už v minulosti „vybodoval“ a na silnici tak neměl co dělat. Za volantem bez řidičského oprávnění ho ale hlídka policie odhalila mezi Zásadou a Velkými Hamry. Seniora proto včera obvinili z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Hlídka ho o prázdninách přistihla, když usedl do své Škody Felicia. „Policisté během této kontroly zjistili, že senior má od června tohoto roku platnou blokaci řidičského oprávnění, a to z důvodu dosažení celkového počtu dvanácti bodu v bodovém hodnocení. Navíc nebyl při jízdě připoután bezpečnostním pásem a jeho vozidlo nesplňovalo technické podmínky stanovené právním předpisem,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Tím výčet nedostatků nekončí. „Dále hlídce nepředložil potvrzení o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel. Podezřelému nyní za spáchání uvedeného trestného činu v případě odsouzení hrozí i trest odnětí svobody až na dva roky,“ doplnila mluvčí.

Foto Policie ČR

Štítky Železný Brod, Velké Hamry, Zásada, policie, senior, řidič, body, Škoda Felicia

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmaosmdesátiletý senior usedl za volant poté, co se vybodoval. Odhalila ho policie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.