Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

FOTO: Ve Stráži pod Ralskem spadlo malé letadlo, dvoučlenná posádka nepřežila

Všechny záchranné složky zasahovali od úterní osmé hodiny ranní ve Stráži pod Ralskem, kde spadlo dvoumotorové motorové letadlo Cessna 421. Dvoučlenná posádka letící z Příbrami nehodu nepřežila. Podle informací ČTK od provozovatele byl pilot spolumajitelem letadla a mířil na obchodní jednání. Nehoda se stala při cestě do Polska. Záchranná služba na místo vyslala nejen pozemní jednotky, ale také vrtulník. Společně s profesionálními hasiči na místě zasahovali také dobrovolníci z okolí.

Po pádu začalo letadlo hořet. „Poranění obou lidí v letadle bylo neslučitelné se životem, lékař konstatoval smrt,“ řekl krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Při pádu letadla se nikdo další nezranil. „Společně s policií a některými pracovníky Diama jsme vytvořili rojnici a hledali další osoby,“ dodala mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Letadlo se zřítilo zhruba po půl hodině letu poblíž areálu Diamo ve Stráži pod Ralskem. "Informaci o události jsme obdrželi z několika zdrojů, a proto zpočátku příslušníci nevěděli o jaké letadlo se jedná," uzavřela mluvčí hasičů.

Co bylo příčinou pádu letadla, to nyní zjišťují policisté ve spolupráci s pracovníky Ústavu pro vyšetřování leteckých nehod. Ohledání místa události potrvá dlouhé hodiny. "Policisté, příslušníci Hasičského záchranného sboru a další odborníci se při dokumentování této nehody pohybují v těžko přístupném lesním terénu. Více informací proto zveřejníme nejdříve zítra," dodala mluvčí policie Ivana Baláková.

Tragické havárie malých letounů v letošním roce

1. dubna 2017 - U Dubu na Prachaticku se zřítilo malé sportovní letadlo. Jeho čtyřiašedesátiletý pilot zahynul.

25. června 2017 - Při nehodě letounu Piper L4 pilot po vzletu z letiště Hodkovice nad Mohlekou na Jablonecku nezvládl zatáčku a zřítil se do lesa. Pilot s popáleninami přežil, cestující na následky zranění zemřela.

26. září 2017 - Při pádu malého dopravního letadla Cessna 421 poblíž závodu Diama na Českolipsku zemřeli dva lidé.

Foto Hasiči Mimoň

Štítky Brniště, letadlo, pád, Stráž pod Ralskem, havárie, Cessna, Polsko, Diamo, Příbram, Hasičský záchranný sbor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Ve Stráži pod Ralskem spadlo malé letadlo, dvoučlenná posádka nepřežila  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.