Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Auto ukradené v Gagarinově ulici policisté vypátrali během krátké chvíle, pomohl GPS lokátor

Investovat do dobrého zabezpečení vozidla se může velmi vyplatit. Své o tom ví majitel vozidla Škody Rapid, který díky vyhledávacímu zařízení o své vozidlo nepřišel. Auto mu zloděj ukradl před domem v Gagarinově ulici v Liberci. Po několika desítkách minut ho už policisté informovali, že jeho škodovku našli odstavené v Chelčického ulici.

„V případě, že se policistům podaří objasnit, kdo se vozidla zmocnil, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody.  Na vozidle, do kterého se pachatel dostal dosud nezjištěným způsobem, vznikla předběžná škoda ve výši 100 tisíc korun. Díky kvalitnímu zabezpečení, jehož pořizovací náklady nebyly jistě malé, se však jeho majiteli v tomto případě tato investice velmi vyplatila,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Škodu Rapid zaparkoval muž v neděli 24. září v dopoledních hodinách před domem v Gagarinově ulici. „Krátce po osmé hodině večer se však vozidlo bez přítomnosti jeho uživatele dalo do pohybu. Díky zabezpečovacímu zařízení se službou vyhledávání však přišla zaměstnanci firmy na mobilní telefon varující sms,“ dodala mluvčí.

Ukradené auto bylo díky vyhledávacímu zařízení se zabudovaným GPS lokátorem celou dobu monitorováno a tak policisté ihned věděli, kam vyrazit. „Uživatel vozidla byl neustále v kontaktu s operačním důstojníkem, kterého informoval o pohybu a aktuální poloze vozidla. Operační důstojník zapojil do pátrání po vozidle několik hlídek,“ uzavřela Šrýtrová.

Po celkem krátké době se nakonec policistům podařilo vozidlo vypátrat odstavené v Liberci, ulici Chelčického. Po neznámém zloděj ale policisté pátrají.

Štítky Liberec, policie, krádež, auto, GPS lokátor, Škoda Rapid

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Auto ukradené v Gagarinově ulici policisté vypátrali během krátké chvíle, pomohl GPS lokátor  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.