Počasí dnes17 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Vloupal se do domu a na majitele udělal „bububu“. Už je ve vazbě

Policie dopadla zloděje, který se koncem srpna vloupal do domu v Přepeřích u Turnova. Uprostřed noci prohledával zásuvky a vůbec mu nevadilo, že v místnosti spí majitel domu. Ten když se probudil, zloděj na něj udělal doslova „bububu“ a zmizel.

Policisté zloděje zadrželi už minulý týden a zjistili, že toho má na svědomí víc. „Jedná se o šestadvacetiletého muže z Turnova, který už byl pro majetkovou trestnou činnost opakovaně pravomocně odsouzen k nepodmíněným trestům odnětí svobody. Brány věznice opustil naposledy 15. srpna letošního roku,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Kromě vloupání do domu ho policisté obvinili ještě ze čtyř krádeží v turnovských obchodech, celkem pak způsobil škodu přes pět tisíc korun.

„V této souvislosti si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny krádeže a porušování domovní svobody, za které mu nyní hrozí až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala mluvčí.

Vzhledem k tomu, že na svobodě by v podobném duchu pokračoval, rozhodli se policisté žádat vazbu. „Jejich návrh akceptoval nejen státní zástupce, ale i soudce okresního soudu, který ho do vazby poslal v závěru minulého týdne,“ uzavřela Baláková.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Přepeře, zloděj, vazba, dům, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupal se do domu a na majitele udělal „bububu“. Už je ve vazbě  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.