Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policisté pátrali po dezorientovaném muži. Zesláblého ho našli po několika hodinách

Policisté ze Semilska mají za sebou náročný víkend. Krátce poté, co se jim podařilo vypátrat pohřešovanou třináctiletou dívku, o čemž jsme vás informovali už v neděli, opět vyráželi do terénu. Jen několik hodin poté je zaměstnalo pátrání po třiapadesátiletém dezorientovaném muži ze Semil, jehož postrádala jeho matka. I tentokrát mělo pátrání naštěstí dobrý konec.

„Její dospělý syn, o kterého pečuje, trpí v neznámém prostředí a před cizími lidmi úzkostnými stavy, je velmi uzavřený a téměř nekomunikuje. Z domova odešel jen v teplákách a v tričku. Vzhledem ke všem zjištěným okolnostem ho policisté vnímali také jako ohroženou osobu,“ potvrdila mluvčí policie Ivana Baláková. Situaci policistům tak komplikoval fakt, že se pohřešovaný muž všem pátrajícím osobám snažil vyhnout.

„Na základě dalších informací, které o něm matka uvedla, zaměřili policisté své pátrání do okolí řeky Jizery a přilehlých lesů, kde se podle jejího vyjádření rád prochází,“ dodala mluvčí.

V policejním pátracím týmu opět nechyběl psovod se služebním psem a kolem nedělní třiadvacáté hodiny se do akce zapojil i policejní vrtulník s termovizí. Ale ani s jeho podporou se pohřešovaného muže nalézt včera policistům nepodařilo. Úspěšní byli policisté až v pondělí ráno poté, co reagovali na informaci jednoho z občanů, který zahlédl muže podobného popisu v okolí obce Chuchelna. „Tým pak v rojnici důkladně prohledal lesy v okolí obce a pohřešovaného muže zde v lesním prostoru vypátral,“ doplnila Baláková.

Pohřešovaný muž byl dezorientovaný a vyčerpaný, ale naštěstí po zdravotní stránce v pořádku. To potvrdil přivolaný lékař, který ho na místě prohlédl. „Muž se k důvodu svého náhlého odchodu z domova nevyjádřil, nicméně s ohledem na všechny známé skutečnosti můžeme předpokládat, že si jen vyšel do lesa na procházku a pak nedokázal najít cestu domů,“ uzavřela mluvčí policie. 

Pohřešovaného muže se podařilo během pár hodin najít díky práci semilských policistů. I druhá víkendová pátrací akce tak skončila úspěšně. Další noc v místních lesích by zesláblý muž v tričku s krátkým rukávem a teplákách už nemusel přečkat bez vážných zdravotních následků.

Foto Bezedný Frank

Štítky Semily, pátrání, muž, pohřešovaný, policie, les, okres Semily, Jizera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté pátrali po dezorientovaném muži. Zesláblého ho našli po několika hodinách  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.