Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Muž z Hrádku byl na Novém Zélandě odsouzen na 17 let za pašování drog

K 17 letům vězení byl na Novém Zélandu odsouzen dvaačtyřicetiletý muž z Hrádku nad Nisou, který se pokusil přes letiště v Aucklandu do země propašovat 20 kilogramů metamfetaminu. Informoval o tom novozélandský zpravodajský server The Stuff. Jedná se o největší zadrženou zásilku drog, jaká kdy byla na aucklandském letišti odhalena.

Muž do Aucklandu přiletěl v květnu 2016 z Bangkoku se svou 69letou matkou. Celníci se rozhodli ho vyslechnout a prohledat poté, co jejich kolegové ze zpravodajského útvaru muže vyhodnotili jako "vysoké riziko". Během prohlídky celníci nalezli metamfetamin pod falešnými dny zavazadel obou cestujících. Prodejní cenu drogy odhadují na 20 milionů dolarů (442 milionů korun).

Původně byla zadržena i mužova matka. Během vyšetřování ovšem vyšlo najevo, že o droze nevěděla, a tak byla zproštěna obvinění a deportována.

Bruce Berry, jenž celní vyšetřování vedl, ocenil každodenní práci letištního zpravodajského útvaru, který se snaží identifikovat potenciální drogové kurýry. "V tomto případě, se muž snažil vystupovat jako regulérní turista, ale prohlédli jsme to," uvedl Berry.

Odsouzený muž z Hrádku nad Nisou může požádat o prominutí zbytku trestu po odpykání 8,5 let. Jeho rodina se snaží o vydání muže do České republiky.

Štítky Auckland, soud, drogy, pašování, Nový Zéland, droga, Hrádek nad Nisou, Bruce Berry, Bangkok, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Muž z Hrádku byl na Novém Zélandě odsouzen na 17 let za pašování drog  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.