Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Policisté se opět zaměřili na motorkáře v lesích a na soukromých pozemcích

Policisté se v průběhu minulého týdne opět zaměřili na motorkáře, kteří brázdí lesy na severu Čech. Kontroly probíhaly především na Jablonecku. Například ve čtvrtek odpoledne rychnovští policisté přistihli na soukromých pozemcích v katastru obce Maršovice několik motocyklistů. Další kontroly budou podle policistů následovat.

„V dané oblasti provedli kontrolu pěti dospělých osob, třech motocyklů, třech osobních vozidel a dvou přívěsných vozíků. Během této kontroly byli tyto osoby upozorněny, že se pohybují na soukromém pozemku, které svým jednáním poškozují a dopouští se tím přestupkového jednání,“ shrnula mluvčí policie Dagmar Sochorová. Motocyklisté navíc přijeli lesní cestou, čímž porušily i zákon o lesích. Škoda, kterou měli způsobit, je předmětem šetření.

V uplynulých měsících řešili policisté několik podobných přestupků v okolí Souše, Černé Nisy, Josefova Dolu a Bedřichova. „Policisté řešili hned několik řidičů, kteří zaparkovali své vozy tam, kde je to zakázáno. Těm je buď uložena bloková pokuta přímo na místě, či ji policisté zanechají za stěrači okénka "pozdrav" o spáchání přestupku a jejich protiprávní jednání oznámí příslušnému správnímu orgánu,“ doplnila už dříve mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová. Nejsou však jedinými, kdo na neukázněné řidiče v těchto lokalitách dohlíží. Kontroly také provádějí strážníci z Janova nad Nisou.

„Disponujeme i lepším technickým vybavením, tedy vozovým parkem, který nám umožní vjezd i do míst, kde by to bylo služebními vozy komplikované nebo nereálné. Takže se budeme nepravidelně zaměřovat i na tyto lokality," dodal krajský policejní ředitel Vladislav Husák. Podle něho se policisté zaměřili na podobné kontroly už v loňském roce především na Ještědském hřebeni a v okolí Kryštofova Údolí. Jen v Jizerských horách mají policisté vytipováno více než dvacet kritických míst. V období letních prázdnin je trápí nepovolené vjezdy na silnice na Fojtce, v Rudolfově, na Smědavě nebo třeba také u Šolcova rybníka. Motorkáři berou pro změnu útokem lesy u Šumburku, Rejdic, v Horním Polubném, na Velké Jizerské louce a také v okolí Raspenavy a Oldřichova.

„Nejsou nám lhostejné ani tyto lokality, jako lesy či chráněné krajinné oblasti. Vnímám, že tam nemají auta či motorky a nadšenci čtyřkolek co dělat, a proto chci, aby se policisté zaměřovali i na tato místa a snažili se svou přítomností preventivně působit a dát pomyslný vzkaz těm, kteří lesní lokality k svým projížďkám využívají, že se mohou potýkat hned s několika porušeními zákona, jako například zákona o ochraně přírody a krajiny či lesního zákona,“ uzavřel Husák. 

Foto Policie ČR

Štítky Jizerské hory, motocykl, policie, zákaz vjezdu, CHKO, Vladislav Husák, Vladimíra Šrýtrová, Maršovice, les, pozemek, Česko, okres Jablonec nad Nisou, Souš (Králický Sněžník), Černá Nisa, Josefův Důl, Bedřichov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se opět zaměřili na motorkáře v lesích a na soukromých pozemcích  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.