Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

V Habarticích hořel rodinný dům, popálenou ženu transportoval vrtulník do pražských Vinohrad

Profesionální a dobrovolní hasiči zasahují od půl dvanácté v Habarticích u požáru rodinného domu. Při jejich příjezdu byla celá budova v plamenech. Jedna osoba se při hašení požáru popálila, další nadýchala zplodin.

"Ženu popálenou na pětadvaceti procentech těla jsme letecky transporotvali do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Muže, který se nadýchal zplodin, jsme ponechali na jeho žádost na místě," dodal mluvčí krajské záchranky Michael Georgiev.

Požár jen pár stovek metrů od česko-polských hranic byl hasičům nahlášen v 11:16, likvidovalo ho šest jednotek se sedmi cisternami a výškovou technikou. "Požár jednopodlažní budovy se podařilo lokalizovat ve 12:00," doplnila mluvčí hasič Pavlína Bílková.

Hasiči se od včerejšího večera nezastaví. Od sedmnácté hodiny vyjížděli zhruba ke stovce zásahů spojených se silným větrem, který zasáhl Liberecko. Většinou šlo o popadané stromy, které komplikovaly provoz zejména na místních komunikacích. U Bělé u Staré Paky na Semilsku najel večer do spadlého stromu vlak, hasiči museli 32 cestujících evakuovat a zajistili pro ně autobus. Provoz na trati už byl obnoven. Bez proudu jsou desítky domácností. Zraněn nikdo nebyl. 

V pátek po deváté ráno je zaměstnal požár stodoly v Oldřichově v Hájích. „Na místě zasahovaly čtyři jednotky hasičů s šesti cisternami,“ dodala mluvčí hasičů.

Foto Petra Richtrová

Štítky Habartice, požár, hasiči, Vinohrady, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Liberecký kraj, Bělá, Stará Paka, okres Semily, rodinný dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Habarticích hořel rodinný dům, popálenou ženu transportoval vrtulník do pražských Vinohrad  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.