Počasí dnes11 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dvojice psovodů z Tchaj-wanu se na Frýdlantsku učí od svých českých kolegů

Výcvikové středisko kynologů celní správy v Heřmanicích hostí od čtvrtka návštěvu z asijského Tchaj-wanu. Dvojici psovodů, kteří přicestovali do Frýdlantského výběžku nasbírat zkušenosti od svých českých kolegů až z asijského ostrova, přivítal ve čtvrtek na frýdlantské radnici místostarosta Jiří Stodůlka společně s vedoucím výcvikového centra v Heřmanicích Josefem Dušánkem.

"Policejní psovod z oddělení kriminálního pátrání a psovod celní správy Tchaj-wanu přijeli do České republiky na třídenní celosvětovou kynologickou konferenci celních správ. Během konference je velmi upoutala prezentace práce našeho střediska a projevili zájem ho osobně navštívit. Tchaj-wan totiž uvolnil poměrně velkou finanční částku na rozvoj své služební kynologie a je zde reálná možnost, že by se tamní psovodi jezdili cvičit právě k nám do Heřmanic," dodal Josef Dušánek.

Výcvikové středisko v Heřmanicích má ve světě dobré jméno. Vycvičilo už 115 zahraničních kynologů. Z toho 93 psovodů a 22 instruktorů. Jde o kynology, kteří pocházejí z Evropy, Asie i Jižní Ameriky, konkrétně spolupracuje středisko například s celními správami Bulharska, Lotyšska, Ruska, Peru, Izraele, Ekvádoru nebo Řecka. 

Teď na sever Čech dorazila dvojice psovodů z Tchaj-wanu. Tím se otevírá možnost spolupráce českých kynologických instruktorů přímo na ostrově. „Mohli by se účastnit například tamních doškolovacích kurzů, které by přímo v místě pomohly zlepšit práci tamních policejních i celních psovodů," uzavřel Dušánek. 

Foto Martina Petrášková

Štítky Frýdlant, Heřmanice, psovod, kynologie, pes, Tchaj-wan, celní správa, Frýdlantsko, Jiří Stodůlka, Frýdlantský výběžek, Česko, Evropa, Asie, Rusko, Jižní Amerika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dvojice psovodů z Tchaj-wanu se na Frýdlantsku učí od svých českých kolegů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.