Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Během jednoho dne kradl dvakrát. Z auta si odnesl 25 korun

Už několikrát odsouzený sedmatřicetiletý zloděj má na svědomí další prohřešky. V jediném dni, dokonce během hodiny a půl ho ostrahy obchodů chytily hned dvakrát. A to na něj pak ještě prasklo, že v polovině srpna vykradl auto, ze kterého navíc ukradl pouze pár mincí. Kvůli tomu je teď ve vazbě a čeká na soud.

V polovině září ukradl nejprve digitální měřič a také držák na telefon. Jenže si počínal tak nápadně, že ho hned za pokladnami zadržela ostraha. Když ho propustili, vydal se dál a kradl znovu. Jen o hodinu a půl později.

„Během okamžiku v kapsách jeho bundy uvízlo pět kusů výběrových bonboniér. Se sladkostmi v hodnotě téměř dvanáct set korun prošel hlavním východem. I zde jej bezprostředně po krádeži zadržela ostraha objektu,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Tentokrát už ho ale policisté nepustili a navíc zjistili, že má na svědomí ještě vykradené auto ze srpna. Na nádraží se vloupal do BMW. „Dlažební kostkou rozbil okno dveří, ty pak otevřel a vlezl do vozu, odkud odcizil drobné mince. Větší škodu způsobil poškozením okna, než samotnou krádeží,“ dodal mluvčí.

Muž se ke všemu přiznal a policisté pro něj požadovali vazbu. „V případě odsouzení může hrozit trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta,“ uzavřel Robovský.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky krádež, Liberec, BMW

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Během jednoho dne kradl dvakrát. Z auta si odnesl 25 korun  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.