Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Tragická nehoda motorkáře. Nepřežil náraz do odbočujícího traktoru

Smrtelným zraněním skončila nedělní vyjížďka pro motorkáře, který jel po silnici číslo 15. U Hostíkovic narazil zezadu do traktoru, který právě odbočoval a havaroval. I přes veškerou snahu záchranářů podlehl svým zraněním přímo na místě události.

K nehodě došlo asi v 16:45. „Resuscitace trvala několik desítek minut. Zranění byla tak vážná, že jim pacient podlehl,“ řekl mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

Podle policie už motorkář zřejmě nestihl zabrzdit. „Příčinou dopravní nehody byla zřejmě nepřiměřená rychlost motocyklisty, který již nedokázal zabránit střetu svého stroje Yamaha s traktorem odbočujícím na polní cestu," řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Na Českolipsku se v neděli staly ještě dvě další vážné nehody. Krátce před polednem se na silnici číslo 9 u Jestřebí srazilo auto s motorkou. Při tom se zranili oba cestující z motorky. Nehoda si vyžádala dvě středně těžká zranění. „Oba pacienti byli přepraveni na traumacentrum liberecké nemocnice,“ řekl Georgiev.

„Příčinu a vznik dopravní nehody vyšetřují dopravní policisté z České Lípy,“ doplnil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

K vážné nehodě došlo v 16 hodin mezi Doksy a Břehyní, kde auto vyjelo ze silnice a narazilo do stromu. „Starší pár z blíže nezjištěných příčin, které jsou předmětem šetření dopravní nehody, vyjel mimo komunikaci a naboural do stromu,“ informoval Robovský.

„Pacientka utrpěla těžké zranění, které si vyžádalo napojení na umělou plicní ventilaci, vrtulník ji transportoval na traumacentrum do Liberce,“ řekl Georgiev s tím, že muže se středním poraněním přepravila sanitka také do liberecké nemocnice.

Autoři | Foto

Štítky Nehoda, motorkář, Česká Lípa, ZZS LK, Policie, traktor, silnice, úraz, Hostíkovice, Krajská nemocnice Liberec, Yamaha, okres Česká Lípa, Jestřebí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda motorkáře. Nepřežil náraz do odbočujícího traktoru  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.