Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Polák, který ujížděl v kradené Audi policistům, je opět na svobodě. Do vazby nepůjde

Polák, který minulý čtvrtek ujížděl hlídce policie pod vlivem drog v kradené Audi, je opět na svobodě. Soudce totiž neakceptoval návrh na jeho vzetí do vazby a policisté ho tak po nezbytných úkonech opět propustili na svobodu.

„V pátek zahájil komisař po provedených úkonech řízení trestní stíhání jednatřicetiletého cizince pro zločiny obecné ohrožení, podílnictví a přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Zároveň podal Okresnímu soudu v České Lípě návrh na vzetí obviněného do vazby, kdy soudce tento návrh neakceptoval a obviněný muž byl na základě rozhodnutí soudu následujícího dne propuštěn ze zadržení. Trestní stíhání nyní probíhá na svobodě,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Honička, kdy řidič v kradeném autě ohrožoval všechny ostatní řidiče, začala poté, co policisté chtěli podezřelé Audi zkontrolovat na silnici I/13. Řidič ale na výzvy k zastavení nereagoval a směrem od Cvikova na Jablonné v Podještědí jim ujížděl.

Honička skončila po čtyřech kilometrech nehodou. „Policisté začali vozidlo pronásledovat, přičemž řidič černého Audi přibližně po čtyřech kilometrech u obce Kunratice u Cvikova nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a svým schopnostem, kdy se během své bezohledné a nebezpečné jízdy střetl s projíždějícím osobním vozidlem a traktorem, vlivem čehož havaroval mimo pozemní komunikaci,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté řidiče zadrželi přímo u nabouraného auta, které skončilo mimo silnici. Testem navíc zjistili, že je pod vlivem drog. „Po vozidle Audi bylo ten den v dopoledních hodinách ve Spolkové republice Německo vyhlášeno pátrání, jako po odcizeném,“ uzavřel mluvčí. 

Foto Policie ČR

Štítky Kunratice u Cvikova, nehoda, policie, honička, drogy, Audi, Česká Lípa, Německo, Cvikov, Jablonné v Podještědí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Polák, který ujížděl v kradené Audi policistům, je opět na svobodě. Do vazby nepůjde  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.