Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Nález dělostřelecké miny v Raspenavě zaměstnal policisty. O likvidaci se postaral pyrotechnik

Nález dělostřelecké miny z druhé světové války poblíž rybníku v Raspenavě zaměstnal v sobotu večer policisty z Liberecka. Minu při procházce nalezl náhodný kolemjdoucí, který okamžitě na místo přivolal policejní hlídku. Pyrotechnik skoro osmdesát let zapomenutou munici druhý den zlikvidoval.

„Policisté zajistili místo nálezu proti vstupu nepovolaných osob a na místo si vyžádali policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik z expozitury Teplice po shlédnutí předmětu konstatoval, že se jedná o dělostřeleckou minu ráže 82 z druhé světové války,“ shrnula mluvčí policie Vladimíra Šrýtrová.

Vzhledem k pokročilé době rozhodl pyrotechnik o tom, že minu zlikviduje až za denního světla v neděli. Celou noc tak policisté místo střežili.

„V neděli v ranních hodinách došlo ze strany policejního pyrotechnika k odborné likvidaci nalezené munice. Policisté nemuseli provádět žádnou evakuaci osob. Při likvidaci munice nedošlo k ohrožení zdraví ani majetku,“ uzavřela Šrýtrová.

Foto Army.cz

Štítky Raspenava, mina, nález, policie, pyrotechnik, druhá světová válka, Liberecký kraj, Teplice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nález dělostřelecké miny v Raspenavě zaměstnal policisty. O likvidaci se postaral pyrotechnik  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.