Počasí dnes16 °C, zítra19 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Předjíždění v silné mlze skončilo těžkým poraněním motocyklisty. Srazila ho protijedoucí Octavie

Těžkým zraněním třiapadesátiletého motocyklisty skončila nehoda, ke které došlo v úterý před šestou hodinou ranní na silnici mezi Turnovem a Sedmihorkami. Srazil ho devětatřicetiletý řidič Octavie, který se na rovném úseku snažil předjet nákladní auto. V mlze však přehlédl motocyklistu jedoucího v protisměru.

„Střetu už nebylo možné nijak zabránit a motocyklista při něm utrpěl těžké poranění nohy, se kterým ho zdravotnická záchranná služba transportovala na traumacentrum Krajské liberecké nemocnice,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Řidič Octavie po nehodě tvrdil, že motorkáře neviděl. „Ačkoliv o jeho vině na této vážné a zbytečné nehodě není pochyb, je dobré si připomenout, jak je důležité být na silnici viděn. To platí pro všechny účastníky silničního provozu, motorkáře nevyjímaje,“ dodala mluvčí policie.

Odborníci na bezpečnost silničního provozu motocyklistům radí, aby opustili tradiční tmavé barvy a začali se oblékat do světlých, pestrých barev.  Na motocyklovém oblečení jsou samozřejmě nejideálnější reflexní barvy nebo alespoň reflexní prvky. „Ty dopravní policisté v Libereckém kraji ve spolupráci s regionálním zástupcem Besipu rozdávají motorkářům zdarma v při dopravně bezpečnostních akcích,“ doplnila Baláková.

Důvodem je snaha o posílení bezpečnosti motorkářů v silničním provozu. Zatímco například modrou barvu registruje řidič motorového vozidla teprve ze vzdálenosti 18 metrů, na reflexní barvu reaguje už ze vzdálenosti 200 metrů. Přitom při rychlosti 100 kilometrů v hodině je brzdná dráha motorového vozidla 80 metrů.

Foto Policie ČR

Štítky Sedmihorky, policie Škoda Octavie, Ivana Baláková, nehoda, Škoda Octavia, havárie, Turnov, silniční provoz, Krajská nemocnice Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Předjíždění v silné mlze skončilo těžkým poraněním motocyklisty. Srazila ho protijedoucí Octavie  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.