Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Řidič přehlédl kruhový objezd. Projel ho celý až na druhou stranu

K nezvyklé nehodě došlo v úterý brzy ráno na kruhovém objezdu u Bílého Kostela. Osmašedesátiletý muž jel ve škodovce od Hrádku směrem do Liberce. A právě na zmíněném místě nejspíš ve tmě a mlze přehlédl kruhový objezd, který projel rovně až na druhou stranu.

Jenže kruhový objezd je uprostřed dost vyvýšený, navíc porostlý keři. „Senior poškodil betonový obrubník, od nějž se odrazil a poté zlikvidoval vodící tabuli umístěnou na úpatí homole. Pak směrem vzhůru, přesunuv se několika listnatými keři nezůstal stát, ale setrvačností pokračoval ostrůvkem kruhového objezdu i dolů. Prosvištěl dalšími listnáči a smetl naváděcí sloupek. Zastavil se až na druhé straně kruháče, ve směru svého původně plánovaného výjezdu,“ popsal mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Policisté přivolaní na místo dopravní nehody provedli u řidiče orientační dechovou zkoušku. „Přístroj vykázal nulové hodnoty. Jen snad vlivem shody náhod nebyl naštěstí nikdo zraněn,“ dodal mluvčí.

Celková škoda je skoro 100 tisíc korun korun. Řidiči byla za porušení ustanovení zákona o silničním provozu udělena bloková pokuta.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Nehoda, kruhový objezd, Bílý Kostel, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič přehlédl kruhový objezd. Projel ho celý až na druhou stranu  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.