Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lupič vystříkal ženě do obličeje celý hasicí přístroj. Dopadl ho odvážný soused

Ve vazbě skončil lupič, který ve středu v poledne přepadl v jednom z paneláků v České Lípě čtyřiasedmdesátiletou seniorku. Ta čekala na výtah, když k ní přišel muž s hasicím přístrojem, který jí celý vystříkal do obličeje. Pak na ni začal křičet a nakonec ji prohledal a okradl o peníze. Jenže to nebylo vše, za lupičem se vydal odvážný soused.

Ten totiž uslyšel křik sousedky. „Vyběhl na chodbu, a když zjistil, co se stalo, začal prchajícího lupiče pronásledovat. Poté, co ho doběhl, vzal mu odcizené peníze a ty ženě vrátil,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Jenže pak lupiče pustil. Proč? Důvod je kuriózní. Musel se urychleně vrátit domů, protože na plotně vařil jídlo. „Ještě v průběhu pronásledování požádal jednoho z motoristů na ulici, aby kontaktoval tísňovou linku 158 a později osobně policistům podal pachatelův velmi podrobný popis,“ vysvětlila mluvčí.

A právě na základě popisu policisté lupiče dopadli za necelou půlhodinu. Jednalo se o šestatřicetiletého recidivistu. Ten teprve v úterý po dva a půl letech opustil věznici. Stačil den a už je opět ve vazbě. „Vzhledem k tomu, že by na svobodě ve své násilné trestné činnosti s největší pravděpodobností pokračoval, podal vyšetřovatel státnímu zástupci podnět na jeho vzetí do vyšetřovací vazby, kam ho včera soudce poslal,“ dodala Baláková.

Za brutální přepadení mu teď hrozí až deset let vězení.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Lupič, přepadení, Česká Lípa, hasicí přístroj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lupič vystříkal ženě do obličeje celý hasicí přístroj. Dopadl ho odvážný soused  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.