Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Policie řeší krádeže aut se systémem bezklíčového odemykání. Loni zmizelo jedno, letos už 18

Auto, které se zloději samo odemkne a nastartuje? Zní to jako bláznivý sen, ale přesně to se v poslední době stále častěji děje. Zloději se totiž začali soustředit na auta se systémem takzvaného bezklíčového odemykání. Zatímco loni bylo ukradeno na Liberecku jedno, letos už policisté evidují osmnáct takových krádeží.

Vypátrat se povedla jen tři takto ukradená vozidla, zbytek majitelů má smůlu. A právě proto policisté apelují na majitele těchto vozů, aby si dávali větší pozor.

„Existuje již několik variant, které zneužití bezklíčového systému zabrání nebo výrazně ztíží jeho zdolání, přičemž funkce bezklíčového systému zůstane zachována,“ vysvětlil mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Podle něj z policejní praxe vyplývá, že kromě toho, že zloději musí pracovat ve dvojici, trápí řidiče takového vozidla vlastně jediná věc.

„Jakmile motor mimo dosah signálu klíčku zhasne (třeba dojde palivo), automobil už bez další úpravy znovu nenastartuje. V takovém případě ale není zloděj nijak zvlášť nápadný, pokud vůz někde odstaví. Ukradené vozidlo totiž vypadá naprosto běžně. Nejsou na něm viditelná žádná mechanická poškození,“ uzavřel mluvčí.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Bezklíčové odemykání, krádeže, Liberecký kraj, krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie řeší krádeže aut se systémem bezklíčového odemykání. Loni zmizelo jedno, letos už 18  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.