Počasí dnes13 °C, zítra19 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bez elektřiny je v Libereckém kraji 85 tisíc domácností. Lidé mohou přijít i o mobilní signál

Nebývalou kalamitu řeší v Libereckém kraji distributor elektrické energie ČEZ. Bez elektřiny je v současnosti 85 tisíc domácností a je jisté, že mnoho z nich bude na opravu muset dlouho čekat. V terénu jsou stovky energetiků a také hasičů, kteří pomáhají s odstraňováním stromů a větví, které napadaly na dráty.

„Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje nabídl společnosti ČEZ pomoc a technickou podporu, a to především s odstraněním stromů a jiných překážek v drátech elektrického vedení, nebo při zpřístupnění míst kde technici energetické společnosti potřebují zasáhnout,“ řekla mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

S výpadkem energie ale souvisí další problém. Masivní výpadky elektrické energie mohou způsobit postupné odstavování základen mobilních operátorů. „Ti nebudou mít dostatek energie, aby pokryly signálem území celého kraje. Občané tedy mohou v odpoledních či večerních hodinách zaznamenat slabý signál na svých mobilních telefonech,“ vysvětlila mluvčí.

To může být problém ve chvíli, kdy je potřeba nutně volat. „V případě, že se budete potřebovat spojit s hasiči a nebudete mít signál, volejte na linku tísňového volání 112. Každý mobilní přístroj se chová jinak, a proto pokud se spojení s linkou 112 nezdaří, restartujte svůj telefon, nebo z přístroje vyndejte SIM kartu a zkuste vytočit linku tísňového volání znovu,“ uzavřela Bílková.

Autoři | Foto Hasiči Mimoň

Štítky Hasiči, ČEZ, signál, vítr, kalamita, Liberecký kraj, Hasičský záchranný sbor, elektřina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bez elektřiny je v Libereckém kraji 85 tisíc domácností. Lidé mohou přijít i o mobilní signál  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.