Počasí dnes4 °C, zítra3 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Hasiči se nezastavili ani v noci. Zaměstnal je požár sklářské dílny

Nesmírně náročný den mají za sebou hasiči. Jen co se utišil vítr a tísňová linka přestala přijímat stovky žádostí o technickou pomoc, zaměstnal je požár sklářské dílny na Jablonecku. Část noci tak hasiči strávili opět v terénu. Škoda, kterou požár způsobil, se pohybuje kolem dvou milionů korun.

O požáru v Železném Brodě se hasiči dozvěděli po nedělní jedenácté hodině večerní. „Na místo zásahu bylo vysláno osm jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Jednotky ihned zahájily hasební práce, požár likvidovaly třemi vodními proudy,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

Zásah byl velmi náročný a kvůli silnému zakouření museli hasiči zasahovat v dýchací technice. Kvůli nutnému přečerpání chemikálií do náhradní nádoby oblékli i protichemické ochranné obleky. „Jelikož šlo o dlouhotrvající zásah v dýchacích přístrojích, dorazil k události ze stanice Liberec protiplynový a chemický kontejner s plnicím zařízením tlakových lahví,“ doplnila Bílková. Uvnitř dílny se totiž nacházely dvě sklářské pece, materiál na výrobu skla, tři propanbutanové lahve a dva barely s kyselinou sírovou.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat za hodinu a půl. Úplně dohasit plameny se jim podařilo před druhou hodinou ranní. „Oheň zcela zničil nejen přístavek, ale i dvě sklářské pece, tři propanbutanové lahve a jeden barel kyseliny sírové, který byl poškozen natolik, že kyselina vytekla. Hasiči tedy celý prostor neutralizovali vápnem. Jednotky zasahovaly v místě události až do ranních hodin,“ uzavřela mluvčí.

Příčina požáru zůstává v šetření. Škoda je předběžně vyčíslena na 2 miliony korun. Požár si naštěstí nevyžádal žádnou újmu na zdraví.

Foto HZSLK

Štítky Železný Brod, požár, sklářská dílna, hasiči, Jirkov, dílna, okres Jablonec nad Nisou, kyselina, Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči se nezastavili ani v noci. Zaměstnal je požár sklářské dílny  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.