Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Požár v areálu bývalé textilní továrny Česana v Raspenavě zaměstnal pět jednotek hasičů

Ve stejný čas, kdy liberečtí hasiči zasahovali v budově soudu v Liberci, kde byla během pátečního rána nahlášena bomba, vyjížděli jejich kolegové z Frýdlantska k požáru odsávání v areálu bývalé textilní továrny „Česana“ v Raspenavě. Požár se podařilo ještě před jejich příjezdem zaměstnancům uhasit a tak hasiči pouze provedli ochlazení zařízení.

O požáru se dispečink dozvěděl před desátou hodinou. Na místo vyjeli profesionální hasiči z Raspenavy, posíleni dobrovolnými kolegy z Raspenavy, Frýdlantu, Hejnic a Lázní Libverda.

Ještě před příjezdem jednotek desítky zaměstnanců sami opustily výrobní halu. „Zaměstnanci nejprve hasili požár svépomocí hasicími přístroji. Poté ze zařízení vyndali filtr, a ten zkropili proudem vody ze zahradní hadice. Hasiči ještě filtr z ventilace nějakou dobu ochlazovali a celé zařízení kontrolovali termokamerou,“ shrnula mluvčí hasičů Pavlína Bílková.

K požáru došlo kvůli technické závadě v zařízení na odsávání jisker při sváření a broušení kovů. Škoda je předběžně odhadnuta na 50 tisíc korun.

Foto HZSLK

Štítky Raspenava, požár, odsávání, hasiči, HZSLK, Liberec, Frýdlantsko, Frýdlant, Hejnice, Lázně Libverda, továrna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Požár v areálu bývalé textilní továrny Česana v Raspenavě zaměstnal pět jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.