Počasí dnes6 °C, zítra4 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Agresor skončil ve vazbě poté, co na ulici napadl šest lidí. Zaútočil také na dvě děti

Nad nepochopitelným útokem jednačtyřicetiletého agresora z Lomnice nad Popelkou zůstává rozum stát. Ten minulý čtvrtek odpoledne v centru Semil bezdůvodně napadl šest osob, mezi kterými byly také děti. Psychicky narušený muž je pro místní známou firmou, lékaři ale nikdy neshledali jeho zdravotní stav jako nebezpečný pro okolí. Až jeho poslední incident skončil zadržením a následným posláním do vazby.

Muž naposledy zaútočil minulý čtvrtek kolem patnácté hodiny v Tyršově ulici v Semilech, kde bezdůvodně napadl pěstmi jednasedmdesátiletého muže. V Nádražní ulici pak uhodil surově do obličeje dvaačtyřicetiletou ženu a jedenáctiletého chlapce. Agresor ještě přitvrdil a vzápětí srazil do silnice pětiletého chlapce a napadl úderem pěstí dvě kolemjdoucí ženy ve věku pětačtyřicet a dvaatřicet let. 

„Těm zlomil nos a vyrazil několik zubů. Manžel posledně jmenované ho potom zadržel a předal policistům, kteří v rámci hlídkové činnosti právě projížděli kolem,“ shrnula mluvčí policie Ivana Baláková.

Policisté muže převezli na služebnu, kde nesouvisle blábolil a choval se podivně. Policisté ho proto nechali vyšetřit lékařem. „Ten na něm žádný akutní stav vyžadující hospitalizaci v léčebném psychiatrickém zařízení neshledal. Nicméně policisté si byli vědomi jeho nebezpečnosti, a proto podali státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vyšetřovací vazby,“ dodala Baláková. 

Místní se mohou oddychnout. Návrh na jeho vzetí do vazby soudce i státní zástupce akceptovali. „V souvislosti se čtvrtečním incidentem si již převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečiny výtržnictví a ublížení na zdraví,“ uzavřela mluvčí.

Podle ní se jedná o stejného muže, který v minulosti opakovaně blokoval dopravu v Lomnici nad Popelkou tím, že stál uprostřed silnice a nechal se vozidly objíždět. Ve všech těchto případech volali policisté vždy na místo záchrannou službu, a to proto, aby posoudila jeho duševní stav. Lékaři u muže z Lomnicka důvody k hospitalizaci nikdy neshledali, a to ani poté, co minulý týden v Tanvaldu slovně zaútočil na průvodčí ve vlaku.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Semily, Lomnice nad Popelkou, policie, zadržení, agresor, napadení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor skončil ve vazbě poté, co na ulici napadl šest lidí. Zaútočil také na dvě děti  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.