Počasí dnes7 °C, zítra11 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: Na česko-polské hranici hořela chatka. Požár zaměstnal i liberecké hasiče

Společný zásah mají za sebou čeští a polští hasiči poblíž Hrádku nad Nisou. Do příhraniční obce Oldřichov na Hranicích je v úterý ráno přivolali místní, kteří na tísňovou linku nahlásili požár pneumatik. Ve skutečnosti ale hořelo o pár stovek metrů na polském území. To ale zjistili hasiči až na místě.

„Po příjezdu na místo události hasiči zjistili, že se nejedná o hořící pneumatiky, ale o požár dřevěné kůlny na polské straně ve čtvrté fázi požáru,“ shrnul velitel hrádeckých dobrovolných hasičů Jaromír Mottl.

Společně s dobrovolníky z Hrádku na místě zasahovali profesionálové z Liberce a jejich polští kolegové z Bogatynie a Kopaczówa. „Hrádecká jednotka provedla lokalizaci požáru za pomocí dvou útočných proudů a celý zásah probíhal v dýchací technice. Jelikož nebylo zcela vyloučeno, že se ve zříceném objektu nikdo nenachází, hasiči pro vyhledání osob využívali termokameru, se kterou zjišťovali i skrytá ohniska,“ dodal Mottl.

Žádná osoba ale v chatce nalezena nebyla, škoda tak vznikla pouze na majetku. „Jelikož zásah probíhal na území Polska, byli polští hasiči velitelem zásahu povoláni na místo prostřednictvím Krajského operačního a informačního střediska Libereckého kraje. Po jejich příjezdu jim bylo místo zásahu předáno a čeští hasiči se tak mohli vrátit na svoje základny,“ uzavřel velitel hrádeckých hasičů.

Foto Hasiči Hrádek nad Nisou

Štítky požár, Hrádek nad Nisou, Liberec, Bogatynia, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Na česko-polské hranici hořela chatka. Požár zaměstnal i liberecké hasiče  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.