Počasí dnes3 °C, zítra5 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pes vyběhl na cyklistu, ten se těžce zranil. Majitelka křížence může jít do vězení

Hodně nešťastně skončil uprostřed letních prázdnin výlet rodiny, která se vydala do Rokytnice nad Jizerou. Jejich fenka totiž vyběhla na projíždějícího cyklistu. Ten se snažil srážce vyhnout, ale upadl a těžce se zranil. Policisté nyní obvinili devětatřicetiletou majitelku psa pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který ji soud může poslat do vězení až na dva roky.

Žena přitom podle informací policie měla psa prakticky celou dobu na vodítku. Jenže na zpáteční cestě si udělali pauzu a na chvíli ho z vodítka pustila a nechala ho proběhnout. „Ve chvíli, kdy kolem nich sjížděl z kopce 47letý cyklista, na něj začal pes dorážet, běhal kolem něj a štěkal na něj. Cyklista pak ve snaze nepřejet ho kličkoval a z kola spadl. Přitom utrpěl tříštivou zlomeninu klíční kosti, podvrknutí zápěstí a rozsáhlé odřeniny,“ popsala mluvčí policie Ivana Baláková.

Cyklista pak byl tři měsíce v pracovní neschopnosti a i dnes má zdravotní problémy.

Policisté oznámenou nehodu prošetřovali a dospěli k závěru, že za zranění cyklisty je plně zodpovědná majitelka psa. „Ta si v minulém týdnu převzala usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který ji soud může poslat do vězení až na dva roky,“ dodala mluvčí.

Obviněná žena do policejního protokolu vypověděla, že v inkriminovanou dobu kolem nich projíždělo více cyklistů, na které její fenka vůbec nereagovala. Cyklista, za kterým vyběhla, ji nejspíš zaujal tím, že kolem projel velmi vysokou rychlostí. To podle jejích slov dosud naprosto klidné a bezproblémové zvíře vyprovokovalo.

„Nejspíš šlo tedy jen o souhru nepříznivých okolností, která má nyní velmi nepříjemný dopad nejen na zdraví cyklisty, ale také na jinak bezúhonnou ženu,“ uzavřela mluvčí.

Podle ní by si majitelé psů měli z této zprostředkované zkušenosti vzít ponaučení a pamatovat si, že jsou za chování i náhlé reakce jejich mazlíčků ze zákona zodpovědní.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Policie, pes, cyklista, Rokytnice, věznice, Rokytnice nad Jizerou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes vyběhl na cyklistu, ten se těžce zranil. Majitelka křížence může jít do vězení  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.