Počasí dnes11 °C, zítra16 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opilý, bez řidičáku a technické kontroly havaroval přímo před policisty. Mladík z nehody vyvázl bez zranění

Štěstí v neštěstí měl minulou neděli šestadvacetiletý řidič Fordu, který kolem šesté hodiny ranní mířil od Liberce na Chrastavu. V silně podroušeném stavu nezvládl řízení a naboural do středových svodidel přímo před projíždějící policejní hlídkou. Jen díky velkému štěstí vyvázl řidič z auta bez jakéhokoliv poranění.

„Jakmile policejní hlídka zjistila, že osoby přepravované uvnitř Fordu jsou v pořádku a bez zranění, přistoupila ke kontrole řidiče. Vyzvali jej k předložení dokladů potřebných pro řízení vozidla a jen tak mimochodem uvedl, že řidičský průkaz nemá,“ shrnul mluvčí policie Vojtěch Robovský.

Došlo i na dechovou zkoušku. Přístroj při opakovaných měřeních vykazoval hodnoty ke dvěma promile. Na další problém narazili policisté při ohledání jeho automobilu, které nemělo technickou kontrolu. 

„Mladého muže si převezli policisté na služebnu k dalším úkonům, v rámci nichž záhy zjistili další zajímavost. Řidič měl platnou blokaci všech skupin řidičského oprávnění a platný zákaz řízení motorových vozidel,“ uzavřel Robovský.

Mladík strávil noc v policejní cele a následujícího dne mu policisté sdělili podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců až na tři léta.

Foto Dominik Svoboda

Štítky Liberec, Chrastava, nehoda, policie, alkohol, Vojtěch Robovský, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opilý, bez řidičáku a technické kontroly havaroval přímo před policisty. Mladík z nehody vyvázl bez zranění  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.